Followers

Saturday, November 28, 2009

~Aidiladha 09'~

Tahun ni cam biasalah kami menyambut aidiladha di Sandakan...so far ok je beraya kat sandakan..cam raya pose gak banyak berjalan..haha..ramai gak staff2 yg jemput makan...tp sempat umah yg 1st kami pegi je sempat bergambar coz umah lain photoG x snap..huhu dia malu...haha umah cik nurul xper coz sama2 giler bergambor...kuang3...menu yg aku buat pon aku lupa nak snap...coz dlm ptg& mlm br lah umah ku ramai guest tu pon photoG lupa nak snap..kami pon buat akikah utk ira tp bergotong royong masak kat surau ilp je.layan gambar lak..x tau dah nk tulis apa...

1st day





















2nd day lepas pi makan2 kami pi picnic lak tp picnis dgn jajan2 je..hehe












gambar2 banyak lagi disini




Monday, November 16, 2009

~Inilah akibat nya kalo......~

inilah akibat nya kalo tahan mata x nak tido siang....tertido masa tengah makan burger tadi...huhu...mata dah pejam pun mulut leh kunyah2 makanan....haha tengoklah gelagat asif...

video





terpaksa rescue dukung kasik minum air takut tercekik...


minum air pun dlm tido....haha



Sunday, November 15, 2009

~My weekend~

petang ni aku sesajer buat cupcake.....tp mlm baru siap coz ptg tu lepas adunan dah siap gatal lakibu ni nak ikut abah pi jenjalan....jadi tinggal lah dlu.balik baru bakar...hehe tp buat yg simple2 jecoz dah mlm kan malas nak deco...







ni pulak gambar2 2org ni hari ni di siang hari ..main je kejenya..


sempat bagi pose memasing


khusyuk ngadap games


lompat lak..


dan lagi...

ni iklan jap gambar2 si kecik ni duk ketawa&senyum untuk tatapan makcik2&pakcik nya kat smjg..ampun yer mama alang,moksu&amide coz jd tua haha...kalo nk snap gambar anak dara ni kena nyorok2, kalo ambik depan2 genti dia buat muka blur....









ni pulak iklan jahitan manik ku yg baru siap baru2 ni...










Wednesday, November 11, 2009

~ira bikin gempak~

tadi ira wat gempak kat aku laki bini...huhu menangis x benti2....meh aku start stori mori...sbnrnya hr ni wani ada buat rehearsal utk majlis penyampaian sijil.wani bg tau start kol 8pg.jd pepagi aku ikut huB pi ofis.sementara kol 8 aku pi lah lepak cafe 3branak.. aku,asif&ira.coz cafe tu dkt je dgn dewan tmpt majlis tu.tuptup roper2nya start kol 10pg.aduyai x kanlah aku nk tgu kat cafe tu berjam2...jd kak ruzi kawan aku kat kuarters tu ajak lepak umah dia.bergerak lah kami 3banak ni jln kaki ke kuarters lak.aku ni lak mmg x pegang kunci kete,igt mmg x bawak lah ketenya coz ira lom ada car seat takut dia golek2 dlm kete tu..jd nasiblah aku kena jln kaki..tgh2 jln tu ujan lah pulak.drop umah cik nurul lah dlu..lama gak drop pon hehe.pas2 br ke umah kak ruzi&bergerak sama2 dgn kak ruzi ke dewan.habis rehearsal aku pi lunch kat kedai dgn huB&anak2.balik2 umah selesaikan si ira kol 1.30tghr dia tido..kalo nak tau straight dia tido sampai kul 5ptg..tu pon dia nangis2 mata x bukak pon.aku igt dia lapar.jadi aku pon nyusukan&dia sambung tido balik.kul 6.30ptg dia nangis2 lagi,tp mata dia still x bukak2.puas basuh kan air,panggil2 namanya...sama je nangis kuat2 sambil tutup mata sampailah kul 7lebih...mmg dah mcm2 baca ayat,mandikanlah tp still x benti nangis&mata x bukak jgk.dlm paler aku pon mmg nak kol papa aku ataupun ustaz..tgh aku duk pikir2 nak kol & sambil duk ckp dgn huB tuptup ira stop nangis&dah bukak mata....fuuuhhhh alhamdulillah...mmg berdebar igt apa dah jadi.nak2 td aku jln2 kaki takut ada aku lintas tmpt keras je..aduyai bikin gempak tol si ira..sib baik ira ok,kalo tak malam ni abah xlepas pi main badminton...hehe selamat abah ko ira,dpt gak bersukan mlm ni..huhu..patotnya ira wat gimik tu sampai kul 8 lebih ke..genti abah x pegi bersukan mlm ni...kahkahkah...
oklah aku kena siapkan mcm2 mlm ni utk majlis wani esok..3psng baju wani pakai esok..nanti aku upload lak gambar2 majlis tu esok..babai..

haa...tgk muka org yg nangis2 td..cool je cam xder apa2 yg berlaku...duk ckp2 cam biasa pulak









::Tinggal Kenangan::

ni lah gambar2 masa antar cik eryn kat airport...huhu...tp tgk pandai kami kaber line kan...sengeh je smua...haha x sempat nak feel sbb masing2 ada 'hand-luggage' bak kata cik nurul...cameraman pon snap lah masa kami duk peluk2...br nampak nk say gud bye ke cik eryn...ni gambor tgh senyum sampai ke telinga dia snap...haha apa2 pon yg penting....lps ni aku lak nak balik smjg....uwwwaaaaaa& dgn itu juga topik kmarin aku laki bini satu hari ialah 'PINDAH'..dgn wani skali kluar ayat "abah,bila kita pulak nak balik pindah kg??"...haa...jawab abah...jgn x jawab...kahkahkah...
















Tuesday, November 10, 2009

~ira 3 bulan~



semalam 09.11.09 genap lah ira 3bulan....hari ni pegi klinik untuk di jarum tp x dijarum jugak coz ubat kat klinik desa tu habis belum di ambik...jd pg td dia cuma timbang berat je..berat ira 6.9kg..esok dia suh dtg balik untuk di jarum...huhu dah lah esok ibu nak pi kat wani buat rehearsal utk majlis penyampaian sijil khamis ni..esok lusa pagi nya jadual ibu dah penuh...tgklah...nanti dh selesai semuanya baru kita pi jarum yer ira...
lepas pi klinik kami pegi airport nak hantar cik eryn&fmly pulang ke semenanjung...huhu biler lah aku pulak ni...?! (tp gambar lom masukkan dlm ni...malam nilah tepek gambar kat airport) balik dr ambik wani di sekolah terus kami pi lunch...huhu lom ibu start makan si ira ni pulak sajer je nak kacau ibu....dia 'uk'uk pulak...melimpah ruah....habis baju&seluar dia...terpaksalah selesai2 kan dia dlu...br lah tukar shift dgn abah pegang dia...terpaksalah laju2 ibu ni mkn ...