Followers

Tuesday, July 06, 2010

~Haru-biru~

 Ni cerita kisah org kena tinggal lagi..kowang wat2 layan lah yer walaupon jemu coz 1mgu lah tajuk nya sebegini..huhu..ni kisah smlm lah..selain dari cili popia yg tumpah dalam kete tu...ada satu lagi yg mendebarkan ibu tau.
Smlm dalam kul 10 mlm ibu masuk dlm kete..alamak bau cili tu kuat nya.Ibu pon naik lah ats ambik febreeze dlm bilik tido.Masuk2 bilik dlm gelap lah ni..ambik febreeze,jln nak kuar bilik rasa cam nmpk ada lampu bercahaya kat ats...dongak ats tgk...ALAMAKKKK!!!air cond ON...huhu terkezut pon ada...tp bunyi xder...pi dkt2 br dgr ada bunyi sikit.Tak der saper pon yg masuk bilik tu hr ni.Ibu mandi,smayang bilik lain tp langsung x dengar dr dlm bilik smayang tu..alahai..ni genti masa asif tido dia tertekan remote.Coz ibu dah off dr remote tu kul 5pg tp ibu x switch off plug nyer...alahai..lama giler ekon tu bekerja sib baik kmarin hari ujan je dari siang + lak ibu on temp 28 je & set ekonomi itu yg mmg x dgr ekon tu ON...aduyai...
Disebabkan takut kena marah dari BIG BOSS maka terus ibu kol BIG BOSS nun di sana..2 kesalahan lah yg diberitahu satu cili popia yg tumpah xleh dibersihkan sepenuhnya&satu lagi hal ekon.Awal2 lagi sblm bg tau,ibu dah ckp dgn abah jgn marah...huhu sib baik abah x marah....fuhhh lega...tp debar gak nak tunggu bil letrik nanti...huhu kami ni mmg x penah2 bukak ekon selama itu.Siang pon x penah bukak,malam pon stkt kul 3pg jelah slalunya...mintak2 lah bil x melambung.....melambung tak melambung kena bayar jugak kan..dah terjadi,nak wat camner...ai..haru tol lah ibu kelmarin..

2 comments:

znurul said...

abih untung ibu bln ni kena byr ke SESB..haha

Liz@ n H@ris said...

aduyai..pahni genti xbg on econ..