Followers

Wednesday, August 10, 2011

~Risiko mengamal PIL PERANCANG~

 Semalam ibu ada terbaca status kat salah seorang student yg skrg tengah ambik course kejururawatan..bakal nurse lah ni...rasanya cam bagus utk ibu sebar2 kan buat kawan2 semua buat jd peringatan

"Perempuan yg mengamalkn pil perancang keluarga sbg 1rutin harian utk beliau, risiko utk dpt kanser serviks n breast cancer. Besar woo!"

 Maka renung2kan lah apa maksud yg tersirat daripada perkongsian hasil pembelajaran rakan ibu ini....

Patotlah penah dapat pesanan dari doktor kalo ambil perancang kena buat pap smear every year...oo..rupanya high risk utk serviks kanser...ibu juz nak kongsi kn aje..kalo nak dapat kan kepastian bolehlah kwn2 pi rujuk doc yer..



5 comments:

MaMa NuRuL said...

good info..tq

fazilzura said...

tau tak pe.. tu psl ler en somi ku x kasi makan ...


& tu psl aku berani makan MAKJUN ANGGuN BisTArii .

fazilzura said...

beb , remove herda nye blog... dia ny eblog kene virus ler..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

10s irma..
pasni guna kaedah manual ajela...
heheheh

danishfamily said...

memg tak bgus guna pil perancang..