Followers

Tuesday, May 18, 2010

~NEW EXPERIENCE~


Sebenarnya ni saja2 nak kongsi dgn kawan2 je.....pasai CLOTH DIAPER...kalo ikutkan CD ni sampai minggu lepas lg..tp kami nk bercuti itu yg x try lagi...coz CD ni memula beli kena prewash dulu....jd hr minggu baru2 ni ibu buat semua tu.Jd ptg smlm lepas ira mandi manda ibu pakai kan CD ni...ibu ni duk pikir2 lepas ira uk'uk' baru nak try pakai kan....itu yg ptg pakaikan coz pg tu ira dah siap kan projek nya itu..haha.ibu takut dia uk'uk' dlm tu coz ibu lom bli nappy liner,maklum lah ibu ni malas nak menyental2 ni & ni pon ibu br beli 2set CD..nak try2 dlu lah kekonon ni...nak tau try aper??nak try kerajinan ibu...kah3......utk jimat kan CD tu..ibu guna kan insert tu kat luar...x masukkan dlm poket CD tu...kalo kencing x kena lah CD..leh jimat CD yg ada 2pcs je ni...haha
Tapi sangkaan ibu meleset....huhu ira uk'uk' jugak smlm.....uwwaaa...mmg kenalah CD nya..yg insert nya toksah ckplah....huhu sib baik senang ilang segala2 yg melekat dgn jirusan je...haha lega ibu
tapi tgh mlm nak tido ibu pakai kan ira dyper dulu lah setakat ni coz CD x mencukupi lagi.maklumlah ira pepagi bgn kul 10..11pg..genti kena guna double inserts tu...nanti kena tunggu abah belikan lagi baru kita pakai sepenuhnya ye ira ...haha...buat masa skrg kita guna siang&mlm belom tido je yer ira...
Pagi td basuh cd&insert yg kena uk'uk' tu....tghr tu dah kering...jd senang hr ni boleh guna lagi..

 
Ira with pink CD....
 So far ok lah pakai ni...x meletihkan pon....masuk mesin je..boleh lah nanti abah jimat beli dypers ira...bajet yg selama ni beli dypers ira abah boleh kasik ibu.....kah3....

1 comment:

danishfamily said...

memang jimat guna cloth diaper tu ima..dania kalu kat umah n ari cuti kami guna tu jer,kat taska je guna pampers...cuma kita kena rajin menyental lar..pastu kalu mlm kena tukar takut merah kat..tut..hehe.memang jimat sesgt..