Followers

Saturday, June 19, 2010

~Mandi-manda vs Potluck~


Hari kami pegi mandi manda di Air Terjun Bakong-Bakong...jauh nun di sana..di Ulu Sapi....perjalanan memang ambik masa 2jam gak lah..haha dah rasa cam nk pi KK je....tak pelah sekurang2 nya dapat lah kami kenal tempat org ni..mana tau esok lusa dah pindah smjg leh letak dlm diari...kah3 yo yo o je kan...entah biler pindah nya tak tau...tp statement ni mmg MASYUK utk cik liza kita kot....haha
Kami ibu2 cam biasalah wat versi potluck...mmg makanan banyak giler lah coz awalnya yg nak pegi 10 buah kete,last2 minit pagi td nak gerak ramai yg cancel tinggal 5 buah kete je.Maka kami semua lah yg bedal makanan yg amat banyak tu siap masing2 tapau wat balik.Kami gerak dari sandakan dlm kul 9 lah,10 lebih camtu baru sampai.Pas2 gerak dr air terjun tu dalam 2lebih kot..tp drop surau area ulu sapi tu dulu solat kat c2 .Tak taulah kul baper lak gerak balik pas2 coz ibu dah ting tong...haha coz ibu bendera jepon...& paler cam kasik signal je itu yg terus belayar dlm kete masa tunggu dorang siap.Itu yg x sedar langsung gerak kul baper lak pas2 hehe
haa.aaa....layan jelah gambar2 ni yer...nak banyak lagi nanti dlm BUKU MUKA yer..hehe..ni para ibu x mandi pon..kaum bapa&anak2 je.Seronok tgk anak2 ni gembira walaupon tempat x lah berapa cantik tp asalkan anak2 kita enjoy kan.Nak2 anak2 ibu ni x pernah kenal WATERFALL...huhu sian2...siap asif ingat ni air pancut yg slalu ada landskap tgh2 town tu....jadi sekarang dorang dah kenal & siap ajak pegi lagi tau...InsyaAllah..nanti kita pegi waterfall semenanjung lak lah..

   

2 comments:

danishfamily said...

seronok tgk danish nak mandi lagi n lg...pasni boleh kita g kat air terjun cheng ho pulok..haha

Liz@ n H@ris said...

bile lg la ble mandi mande reramai lg yek....sonok lak bile time ujg2 camni br pat g trip lg...