Followers

Wednesday, November 03, 2010

~Jom Kira Hari.....~

tik tok tik tok....kejap je hari2 berlalukan...tak lama sudah kami nak pulang ke kampung.Sebelom kami nak pulang kg...banyak lagi agenda tau kat sini...ini yg bikin ibu kena kejar semua keje2 dgn secepat mungkin..
jumaat ni kami gerak ke Kundasang utk family day ILP ...2mlm kat sana...
pas2 sambung dgn abah kena pegi kursus di Taiping 1mgu....uwwwaaaaaaaa....nilah yg paling ibu tak suka..mmg cam dah sebati sgt dgn abah kena kursus time2 sebok nak blk kg....kira nya hari sabtu abah balik dari kursus...hari selasa terbang lagi ke smjg....huh...apa2 yg nak settle balik kg ibu kena selesaikan sendiri dlulah nampak gaya nya....tp mmg dah slalu cam ni time nak blk kg tulah dia kena kursus...
Masalah problem nya(nmpk berat sket ni kalo sebut 2x hehe) time pepeagi lah..berkejaran lah ibu.bukan apa kalo ikut kan asif masuk skolah nya lewat tp apa2 hal mmg kena gerak awal dr umah ni...kul 7 dah kena keluar coz nak lari dr jem nak kluar dr taman ni.itu yg ibu x sempat bernafas huhu kalo dah tersekat dlm jem tu maka yg si kecik ni apalagi...genti mengamok...dah tak nak duk dlm seat dia skrg ni....stkt ambik akak dkt skolah dlm tmn ni je pon dia mengamok sakan..x makan di pujuk langsung..ermm..dlm 6.30pg kena hantar wani pi sekolah..tik tok tik tok...campur dgn jln jem jugak pg tu dlm 6.50pg camtu br leh sampai umah balik..kul 7pg dah kena slow2 gerak kuar dr umah dah..aduyai camner tu asif ni pepagi kena angkat masuk&kluar toilet,pakaikan bj semua...tu belom masuk lagi masa kecederaan ira mengamok tak kasik tinggal dia sensorang.dh terganggu keje ibu nak settle kan abg..skrg ni ibu try gak duk pikir2 strategi camner nak buat nti dgn geng bas sekolah ibu masa abah kursus next week...hehe harap2 ada lah jln nak solve kan masalah dunia ibu ni....kah3 kowang ada idea???

2 comments:

znurul said...

tido je dalam kereta ...pagi bangun suruh wani je gi mandi.

Lyana said...

bznye kak irma