Followers

Tuesday, October 12, 2010

~Bikin Gempak....~

Fuhhh...pagi2 semalam masa kejutkan ira...tgk2 badan ira panas...terkejut gak coz smlm ok je dia xder pe pon nmpk tanda2 nak demam ke....jd ibu tetap lah gerak ke KIOSK pg tu bawak ubat skali....
Dlm petang camtu rasa badan ira makin panas....ibu pon cek lah suhu nya tgk2 39.8...huhu oh tidak...jd terus ibu masukkan ubat yg bawah tu dlm kul 6ptg....tp malam nya jam 9mlm sama je xder kurang pon panasnya,nmpk dia pon ketar2,tgn&kaki sejuk....ibu test lg suhu nya....tgk2 40.3..mak ai...panas dah tu....terus lah ibu  koling2 abah tgh duk bersukan...alahai byk kali percubaan kol tetap abah x answer kol...ibu ni nak kejar pi klinik smpt lg ni...dlm 9.30 br abah returned kol....jd abah terus balik lah...kalo nak tau ini lah kali ke2 ibu kacau abah tgh bersukan...hehe...
Nasib lah Sdkn skrg dah ada klinik yg bukak sampai lewat mlm...ni kira 1st time kami ke klinik tu...doctor pon mak ai...mmg friendly betol tau...hah..tau tak apa yg gempak nya...sbnrnya panas ira x mencecah 40 pon...37.8 je masa doctor cek tu..kah3....doctor pon gelak..siap tya ibu cek dgn aper...ckp yg digital punya letak bawah ketiak...ibu beli di cosway aje...hehe dah x jitu agknya benda alah tu...mmg gempak tol...
Jadi hari ni ibu x pegi kiosk abah suh rest kat umah coz subuh td pon ira panas lg....hah..hari ni pon ibu pon dah lega coz tempahan manik dah released 1psng..nanti ibu citer kan lg yer dlm next entry ibu punya kisah MANIKam tu...huhu nak nangis pon ada

1 comment:

znurul said...

mungkin jugak betul suhu yg 40.3 tu..sebab slalunya kalau bawak anak2 nak g klinik, dlm keter pasang aircond kan...mmg konpem suhu akan turun..slalunya gitu la..btw,get well soon ira!