Followers

Saturday, April 25, 2009

::TAG ~masihkah kau INGAT~::

TAG DARI KAK IRA
* sorry ye kak ira...aku dah terlewat siap kan homework ko kasik ni..hehe tp aku tetap siap kan ...payah gak nk mengimbau kembali zaman dolu2...wakaka



1st time dating kat hutan paya bakau....kuwus lagi laki aku

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Kira nya aku & suami ni mmg selalu berjumpa kat kolej dlu tp selisih jelah..dlm kolej pon jarang dating...kira 1st time dating kat luar rasanya kat Taman Paya Bakau Tinggi Kemaman.kalo ikut masa tu belom declare lagi tp bibit cinta tu dh ada lah..wakaka masa ni siap bawak kawan coz aku mintak tlg dia bawakkan aku kuar bandar Chukai Kmn nk cr brg utk program valentine esokkan nya tu di Kolej.


2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Nampak dia ni jenis hightaste cari gepren yg cantik2 tinggi2..slalu suka wat lawak...kira suka jual obat lah dgn pompuan...hehe nampak sgt dia ni peramah orgnya,penyabar


3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
Aduyai.....aku ni bercinta cam cinta monyet..haha.dia meluahkan perasaan pon dlm tepon jer...jarang lah dating..nak2 aku ni parents aku x penah kasik aku keluar slain dari dgn family.kalo nk kluar dating pon kena masa kat kolej lah...tp aku jujur tetap bg tau ayah aku..yg aku nk kuar dating..ayah aku kasik tp syaratnya aku kena bawak kawan jgn kuar 2org je..hehe


4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Cdare(bahasa kn nama glamer dia) betul2 ni dgn ma(akulah tu bkn mak dia lak).xder main2 dah..kita serius...Cdare fikir jauh dah ni....lepas habis belajar kalau boleh nk terus kawin....huhu nilah ayat yg mendebar kan aku...aku takut dia main2 kan aku jer....Alhamdulillah sampai skrg kami bersama..insyaAllah hingga ke akhir hayat.


5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
3tahun jer ni termasuk tempoh berkawan&bercinta


6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
31st August 2009 genaplah usia perkahwinan kami 7thn


7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
ermmmm....aku pon x ingat lah....ader ke tak dia wat kejutan...kezutan biasa2 je lah aku rasa....dia sanggup resign keje dia tmpt lama di Klang...dan dtg keje di Kemaman kiranya nk dekat dgn aku.Kiranya dia x bg tau planning dia yg ni...alih2 bg tau aku dia nk pindah Kmn coz dh dpt keje kat c2.surprise present mmg aku dh laki aku x pandai romantik2 camtu...wakaka


8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Semestinya kebahagiaan dlm rumahtangga kan..di dunia&akhirat..pas2 kami x mau mewah dgn harta benda..biar lah berSEDERHANA..tp kami mau mewah dgn KASIH SAYANG...planning anak2 lak...insyaAllah 3thn 1org..kira cukup dgn umur aku nk banak b4 35thn adalah dlm 5org..INSYAALLAH semua nya REZEKI drNYA kami hanya merancang


9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Dia ni layan anak2 lembut je....rajin lah layan kerenah anak2 banding aku...tp kalau anak buat salah...boleh ilang smua lembutnya tu..hehe coz tgn dia cepat naik dr aku...wakaka..asif anak lelaki akulah yg paling manja dgnnya skrg.


10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
Ok...biasa jek cam org lain....dlm menantu2 ayah aku..laki aku nilah yg semua segi OK...dgn semua ipar&biras dia rapat...laki aku ni peramah&cpt mesra...tu yg adik badik aku x kisah dgn dia&dgn suami aku nilah adik badik aku byk bergantung...haha tu dr segi teknologi sampai lah yg keje2 kampung..smua laki aku masyukkkk.....maklumlah...dia ckp dia KAMPUNG BOY!!


4 comments:

iera_ayen said...

tq irma... lambat yer wat keje umh. kena tolak markah ni...heheheeh. jgn marah erk!!

ooo payah nak mengimbau ker.... dah lupa ni?? org pompuan cm kita ni susah nak lupa bab2 mcm ni tp x tau lak geng2 bapak ayam ni...ate dema ingat ke yer?? kalo ada pon x 100%ingat kot...hmmmmm

nasz said...

alhamdulillah dah 7 thn berkawen

ai said...

suka ngan pompuan yg tinggi2, tp dapat bini renek je.. :P tapi chumel kan irma kannnnn??? hihihi..

KOALAJEPONG said...

hahaha....dang lg mu dating senyap2 kat pokok bakau tue yer...