Followers

Wednesday, November 11, 2009

~ira bikin gempak~

tadi ira wat gempak kat aku laki bini...huhu menangis x benti2....meh aku start stori mori...sbnrnya hr ni wani ada buat rehearsal utk majlis penyampaian sijil.wani bg tau start kol 8pg.jd pepagi aku ikut huB pi ofis.sementara kol 8 aku pi lah lepak cafe 3branak.. aku,asif&ira.coz cafe tu dkt je dgn dewan tmpt majlis tu.tuptup roper2nya start kol 10pg.aduyai x kanlah aku nk tgu kat cafe tu berjam2...jd kak ruzi kawan aku kat kuarters tu ajak lepak umah dia.bergerak lah kami 3banak ni jln kaki ke kuarters lak.aku ni lak mmg x pegang kunci kete,igt mmg x bawak lah ketenya coz ira lom ada car seat takut dia golek2 dlm kete tu..jd nasiblah aku kena jln kaki..tgh2 jln tu ujan lah pulak.drop umah cik nurul lah dlu..lama gak drop pon hehe.pas2 br ke umah kak ruzi&bergerak sama2 dgn kak ruzi ke dewan.habis rehearsal aku pi lunch kat kedai dgn huB&anak2.balik2 umah selesaikan si ira kol 1.30tghr dia tido..kalo nak tau straight dia tido sampai kul 5ptg..tu pon dia nangis2 mata x bukak pon.aku igt dia lapar.jadi aku pon nyusukan&dia sambung tido balik.kul 6.30ptg dia nangis2 lagi,tp mata dia still x bukak2.puas basuh kan air,panggil2 namanya...sama je nangis kuat2 sambil tutup mata sampailah kul 7lebih...mmg dah mcm2 baca ayat,mandikanlah tp still x benti nangis&mata x bukak jgk.dlm paler aku pon mmg nak kol papa aku ataupun ustaz..tgh aku duk pikir2 nak kol & sambil duk ckp dgn huB tuptup ira stop nangis&dah bukak mata....fuuuhhhh alhamdulillah...mmg berdebar igt apa dah jadi.nak2 td aku jln2 kaki takut ada aku lintas tmpt keras je..aduyai bikin gempak tol si ira..sib baik ira ok,kalo tak malam ni abah xlepas pi main badminton...hehe selamat abah ko ira,dpt gak bersukan mlm ni..huhu..patotnya ira wat gimik tu sampai kul 8 lebih ke..genti abah x pegi bersukan mlm ni...kahkahkah...
oklah aku kena siapkan mcm2 mlm ni utk majlis wani esok..3psng baju wani pakai esok..nanti aku upload lak gambar2 majlis tu esok..babai..

haa...tgk muka org yg nangis2 td..cool je cam xder apa2 yg berlaku...duk ckp2 cam biasa pulak









7 comments:

znurul said...

huhu..ira x bersalah! ira x bersalah! ..hehehe...yelah, kalau main nge budok kecik gini...mesti pikir yg bukan2 kan?cepat lah beso anok2 weh...
pengajaran utk ibu...lenkali nok mari umoh cik nurul, bwk keter deh.hehehe...

el said...

seriau aku bc cite ko kak
kuat beno ira tido ye
tu lah bb2 ni kalo ngis lm2..adalah x kena tu..ntah ape yg dia tgk ...

mooolattt tol ira ni kak woi
geram aku

yat said...

muke ira macam muke hasif!!haha

ibu 2AZ said...

seriau je bace muler2 tuh..ish riso jugak kan..sib baik takde pape..
bengkak mata ira nangis ye..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

bikin suspen la dak ira ni hehehe

Liya said...

muahahaha pandai tul ira ni nakutkan ibu dia....haahahaa



p/s:opss soriii tuan rumah...hati ni tergerak nak komen sama...Mintak ampun kalo mengganggu...huhuhu

irma said...

itulah bebudak ni mcm2..alhamdulillah xder apa2..agknya dia x ckp tido siang tu coz slalu pg keje dia tido je..kena kacau tu yg marah tu hehe..
liya~welcome liya....tp xleh masuk lak blog liya nk pi visit..hehe