Followers

Thursday, August 19, 2010

~Cerita hari ini...~

Hari ni dah 9 hari kita berpuasa kan...alhamdulillah..ai..banyak ni nak citer utk satu hari ni..xper lah kita ambil yg penting2 jer yer....& start dr pagi lah...

citer pg nyer anak sulong ibu...wani x pegi sekolah hari ni coz sakit paler.tgh mlm smlm ngadu rasa cam gegar2 dalam paler..kami ni duk ckp mesti pening tu sbb dia pegi skolah smlm lupa nak pakai spek.tp sampai ke ptg xder lah baik nyer...kejap2 dtg lagi.pas2 baru lah dia citer rupa nya dia tersalah urat kot coz dia pergi menerjah tilam nyer dari berdiri tu terus landing kepala dlu.terus berdenyut kepala nya lepas tu.Ptg td sakit nya tu dah sampai ke leher...huhu maner lah nak cari tukang urut.

habis kisah tu tghr ibu sibuk dgn JELLY KELAPA ibu...sblm ni ibu jual di KIOSK lah di bln ramadhan ni.tp hari ni special coz turn ibu utk moreh mlm ni @menu mkn slps terawih tu.x taulah org lain panggil aper.thn ni turn kami dgn tuan pengarah,,,huhu sapalah yg letak nama ni.berdebar gak memula coz kami nk wat menu simple2 je..ibu malas lah nak godek2 lama dlm dapor tu coz ibu dari pg sahur dah bekerja menikam.Jd utk kesenangan ibu,awal2 ibu dah bg tau abah ibu nak wat jelly kelapa je.kmarin pengarah siap panggil abah ajak discuss pasal menu moreh tu....dedebar gak takut kena tukar menu...alhamdulillah...pengarah setuju dgn menu tu..dia wat kebab...jadi kami bhgn JELLY KELAPA&TEH MADRAS...alhamdulillah...slesai jua akhirnya..abah bg tau ramai org puji jelly tu...wahwahwah kembang semangkuk ats bawah lah ibu ni...huahua..xder lah...kasik pree laju jelah kn..ibu dah jual dari awal minggu lg tp x lah selaris tu...hukhuk...haha bukan merajuk tp fakta yg betul haha

 ni jelly kelapa nya

campur2 ni utk jual&untuk moreh
 ni lah antara yg siap utk moreh...40 bekas tau..

maka ptg td cam biasa ibu di kiosk..nak2 dah terima tugas utk mengira2 lepas ni..huhu jd kena rajin2 lah melawat itu OFIS baru ibu..duk belek2 itu ini lewat jgklah siap.Jd nak balik masak mmg x sempat jd tapau jelah..+ lak ibu rasa letih yg amat hari ni coz si IRA&ASIF x tido siang.jd ibu punya projek 50 bekas jelly kelapa&19bungkus roti john berjalan seiring dgn karenah 2badik ni...huhu alhamdulillah semua nya dpt disiapkan..LEGA...buakk pose pon ira kacau ibu....dia tido lelap kejap je pastu bgn kacau ibu..maka ibu berbuka dgn air&kuih2 sajer..selera pon dah ilang + fenat

ini malam budak ini pon x mo tido jugak..huhu MAKIN TERSERLAH KENAKALAN MU WAHAI ANAKKU IRA.....sebagai penutup inilah gambar budak nakal....nak pi tido dah..esok kan x bangun sahur..budak ira pon lom tido lg ni...

aksi budak nakal dah dpt panjat kerusi ni sendiri..walaupon kerusi ni terletak di tengah2 donia...hukhukhuk terkezut ibu dgn hanya sekilas pandang sahaja dia dah di ats...

 
 nak cover takot kena marah lah ni


alalala....siap pelawa ibu suh pi makan lagi tu...bijak..bijak..
nilah pagar tangga yg ibu&abah bikin utk ira... ada kelassss tak...hehe

3 comments:

~~ciklinn~~ said...

rajinnyer kamu....

ya allah anak dara tu... selamba jer ha muka dia kan.. mmg muka tak takut ha memanjat... huhuh budak tgh wat akai mmg camtu kan...

erynonelove said...

boleh tahan kecergasan si ira ni kan..haha pandai bodek ibu dia tu :)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

rajin la mu ima..
psss, jaga² anak dara mu tu dh reti 'mengemas' dh tu.. hihihih