Followers

Thursday, March 03, 2011

~Begitu lama rasanya~

As-salam
lama rasanya x conteng2 blog ni..huhu kesihatan x mengizinkan lah...dalam minggu ni rasanya byk kali paler ibu ni ting tongjd terpaksa undur kan dari ngadap tenet...takut makin melarat je..sian anak2 ibu nanti kalo ibu terlentang je..tu pon gagah kan jugak...hari ni rasa mcm fresh dah...insyaAllah mintak2 lah paler ibu ni x ting tong lagi..
citer ting tong...ting tong..ibu teringat lah peristiwa 2hari lepas..dlm tghr abah balik lunch tu ibu kepala dah fenin2 lalat dah..ajak ira tido dia x mo..main je...jd ibu layan lah 2org ni duk main

ni budak yg dipaksa2 tido tapi tak nak tido

ibu duk layan lah asif&ira main

budak ni pon dipaksa untuk tido

lepas abah pi keje bebudak ni still lagi tak nak tido...ibu dah malas nak layan..ibu layan kepala ibu jelah coz dah pusing2 sgt kepala masa tu...sedar2 tak sedar 2org ni dah tertido..masa tu ibu sedar2 dlm kol 4ptg..ai..kepala ni duk ingat dgn wani.kenapa wani lom balik.slalunya waktu ni dah sampai.oo..duk terpikir maybe abah pi singgah kedai kot..tuptup mata ni sambung belayar lagi..sedar tak sedar cam sayup2 je dgr org ketuk pintu..ibu celik cuba dgr lagi..tp dah xder bunyi.tengok2 jam kul 5..terus ibu pi dkt pintu tgk ada bayang2 org kat luar.bukak2 tgk wani...terbukak je pintu tu terus wani sapa ibu "hah ibu...dari tadi wani duk ketuk2 ibu x dengar ke..?kawan2 wani pon tolong sama ketuk pintu.sakit tau kaki&tgn wani ni tau duk bergendang..lama wani tunggu kat luor ni.abah tak bagi kunci tadi,abah terus pegi masuk keje.apalah ibu ni" huhu sian anak ibu..dari kul 3lebih kat luor tu..&sian jgk dgn ibu dgr wani duk marah ibu bertubi2...hehe..siap wani kenyang ko duk kat luor jiran kasik mkn roti+aiskrim...haha ok lah tu kan..

 tak sempat wani simpan brg2 dlm bilik ..abah pun sampai..betapa lama nya kan.. abah siap masuk keje sampai balik keje wani duk luar umah....kah3 mengucap panjang abah dgr kesyiokkan ibu tido....huhu nak wat camner kepala sakit sgt tau..2,3hr plak tu nak baik... 

3 comments:

eLYies said...

ibu dera wani..sian wani...lama dok bertapa kat luar umah..hahahha

znurul said...

ya ampun ...sedap nya tido

erynonelove said...

lor..dua2 sian tu..