Followers

Tuesday, March 29, 2011

~Got BAD NEWS~

As-salam
Kelmarin aku x sempat nak berblog2....ira macam2 perangai hari ni dgn jatuh nya...sampai bengkak bibir...nanti ibu upload gambor nya....ok pi pada tajuk asal....smlm aku dapat BAD NEWS yg SIL aku kena jalankan operation jantung nya dgn secepat mungkin iaitu on 20th April ni....abg aku baru dapat kol kelmarin dr pihak IJN....dorang bg date & cost utk operation tu sekali....SIL aku ada jantung berlubang...& effect dari jantung berlubang yg lama dah duk pendam2 tu skrg dah + lak dgn ada salah satu injap kat jantung tu bocor...Ya Allah besar nya dugaan Mu..
.
ongkos nya pon pihak IJN dah bagi tau RM50K...perrhhh...mmg pening kepala abg aku...dorang br je beli umah...jd EPF dah ciput...majikan lak abg&SIL aku majikan yg sama....& dorang hanya bagi RM10k sahaja...jadi kena carik lagi RM35k...semoga segala urusan abg aku dipermudahkan secepat mungkin

penyakit SIL aku ni sbnrnya dari kecik lg tp xtaulah camner dgn family dari belah SIL aku tu handle dulu ...abg aku pon baru tau betul2 citer ni masa SIL aku kena sesak nafas teruk masa dlm pantang 2nd baby baru2 ni&bermula dari tu SIL aku selalu semput xleh penat2....lepas dah tau salasilah tu&advice dr doc, abg aku bawak pi check up di IJN....& inilah jawapannya kena operate segera coz lubang tu menjadi semakin besar....

my SIL with her 2nd 'hero' skrg dah berumur 7bln

ada anak2 ni kalo kita di timpa sakit mesti sayu je kan nengok anak2....nak2 kalo yg masih kecik lagi...huhu

her 1st 'hero' dah masuk 2thn bulan ni....abg jgn nakal2 yer...cian mummy takit tu..

nilah family abg aku.....semoga kalian tabah hadapi dugaan ni....insyaAllah kami sentiasa mengiringi doa buat kalian....


4 comments:

eLYies said...

huhuhu..RM45K kak?? maner nak cekau tu....

semoga SIL kak ima cepat sembuh yer...

irma said...

tulah yies....bukan 45 hengget kan...tq yies....insyaAllah...

MOMMY NADIA said...

salam cik Irma..
siannye wife ayahlong Diha..
Hopefully semua berjalan lancar..
Amin..
sayu bila tgk anak masih kecik lagik kan..

irma said...

insyaAllah...tq nadiah...tulah cik ma biler tgk anak2 ayahlong diha pon naik sebak...huhu