Followers

Monday, August 17, 2009

::Bermulalah........::

Hari ni bermulalah siang hari ku dgn anak2 ku...huhu..hari ni huB ku dah start keje...1mgu dpt cuti free...minggu ni dah start keje...wani pulak minggu ni sekolah nya tutup 1mgu sbb H1N1 ni lah...sblm ni aku cari2 maid...adalah yg berminat...ada lak aku x kenan coz dia nk stay kat umah..aku x nak yg stay kat umah...nk yg balik hari....ada lah 2org hr tu mmg 2 2 ni nk keje lah tp tuptup x muncul2 lak....maka skrg xder lah maid...smua duk dgn aku je.nak antar wani&asif ke taska rasa cam x sedap ati lak...H1N1 ni...biarlah dia duk umah jelah..masa 1mgu aku bersalin SIL aku ambik cuti 1mgu duk umah..ni dia pon nk stay kat umah x nak duk ostel tp bg aku x yahlah..malas nak kacau org tgh study kan...pas2 kalo sil aku ada pon sama gak ptg&mlm je dia ada kira sama dgn huB aku ada gak..coz dia ada kelas pg smpai ptg...jadi bagi aku xperlulah nak stay umah..better dia duk ostel je leh gak study2 pd duk umah kan...
bermula hari ni..pagi2 lagi aku kena mandi coz nanti kakak&abang nya bangn tido..xleh harap lak nk tinggal ira ni dgn dorang...tp dlm tghr haru gak aku...tetiba ada 'emergency',huB aku lak x balik lunch coz pi JPN uruskan surat beranak ira ni...dah 2,3x huB aku mencuba nasib di JPN ni masa dia cuti..hari ni br leh buat tu pon guna org dlm...hehe..aku yg dlm 'emergency' ni duk pikir cemana nk tinggal ira ni dgn kakak&abg nya..huh xleh percaya tinggal dgn dorang ni..aku pon terpaksalah tanpa segan silu kol jiran aku suh dtg umah jap tgu budak2 ni...hehe...lawak tol..memalukan..sib baik ada jiran2 yg x keje ni,boleh lah aku mintak pertolongan kecemasan cam gini...wakaka...ptg pulak 2org anak aku ni langsung x tido..aku biarkan je dorang ngadap games asal x ganggu aku..tp si asif ni perangai gak...dia mandi 2x siang tu main air.org2 dtg umah pon dia tunjuk pangai dia tu...mcm2 lah dia buat pangai..siap masuk dlm katil adik dia lompat2..huhu terpaksalah aku hadapi nya dgn tenang......fuhhhhhhhhh


2badik tido lagi..ambik pluang ibu mandi awal2..


pagi2..ira pon tgh nyenyak lagi ..


ni keje kakak wani boring2 duk snap gambo (tgk asif kat blkg tu bogel..1hr bogel,org dtg pon dia wat selamber je..huhu)



7 comments:

znurul said...

aii cik ira kita x bedung doh ke?hehe..

irma said...

haha..ira ni time nk tinggal dokleh bedung...kekgi dia rengek2..maroh nok geliat x lepas.abg&kakak dia pntg dgr ira rengek sibuk doh smua gi serbu katil.time ibu duk skali xpe r.

elly @ suely said...

kenapa asif tu?... bogel bogel tu hehehe....

erynonelove said...

rajin tu abang ngan kakak nak ngasuh adik tu..

FaizAmYAirieL said...

gini la gayenye dlm pantang dgn anak2 erk..cian ko k ima..smg ko tabah..ehehe..amboi asif dah ade adik tunjuk pangai erk..tlg la ibu awak jage adik..ehehe

MUMMY ILA said...

bolen kesudah sbb protes xmo layan dia ke?>

danishfamily said...

dapat tgk ira kat cni lar dulu...