Followers

Sunday, January 10, 2010

~perrrhhhh...mabeles...~

Hari ni kami kuar utk lunch ..abah ckp nak bawak ibu pi makan di restoran yg best...abah cakap ada ulam2 kedai ni...jauh lah sikit abah ckp...hehe sbnrnya abah pon x penah pegi..cuma dpt info dr kawan2 jelah...tu lah yg nak try gak...
perrhhhh...mmg mabeles lah...susah nk cari kedai camni kat cni...selama 5thn duk cni ..kira nilah 1st time jumpa kedai lauk2 camni...kira bukan lauk lah...cuma special cam ada sambal belacan berjenis2...pas2 ulam-ulaman....tp budu xder lah...haha..rasanya mmg inilah tmpt lps ni leh kami tuju sentiasa..kalo tak makan nasi beriani..nasi ayam..tu jek..habis2 pon kalo yg jenis lauk pauk yg kedai mamak jelah taraf ok..kalo kedai2 biasa susah nak kena yg leh masuk tekak...pastu murah lak tu...kami makan 4branak hanya rm23...murah dr kami mkn nasi ayam...nasi beriani semua tu...tp rasa cam x cukup lah nasi tu 1pinggan utk kami....wakaka....

ni abah punya


ni ibu lak...bikin leleh air idung tau...wakaka


ni sambal belacan abah yg best leh terangkat montot pedasnya


ni ibu punya sambal...x tau panggil sambal aper..tp budak tu ckp sambal yg kureng pedas..tp leh tahan gak pedas dia....best sangat..


bagus je ira kasik peluang ibu menikmati...sampai tercabot kasut..sebok dia nak isap ibu jari kaki..



inilah kedai nya.....RESTORAN D'LIKA...tunggu ye..nanti kami dtg lagi...hehe memula masuk tgk cantik je krusi meja dia...igt mahal makanan nya....tapi berbaloi...baloi....


4 comments:

erynonelove said...

orang tua2 cakap kalau anak isap ibu jari kaki tandanya dia nak adik..kehkeh..

shariq said...

salam imah..salam pkenalan..sy sha...bestnya mkn..rsnya susah nk dpt mkanan mcm kat semenanjung tu kan..kat sandakan jgk ke tu tptnya...

irma said...

haha eryn....3org ni sama je mmg semua suka isap ibu jari kaki...nok buleh adik...tp bukan masa terdekat...haha

znurul said...

mano tu?