Followers

Friday, January 29, 2010

~oh...ira memang memahami jiwa ibu~

inilah kezutan budak si tecit ni tunjuk kan smlm...
tarrraaaaaa...


serius muka nak control badan tu


abg pon excited tgk adik camni..


eh..eh...cam nak tumbang je...haha

Sebenarnya masa ni aku dlm toilet,abah dia kat ats tgh solat..b4 masuk toilet aku nengok wani&asif ok je khusyuk layan tv..jd mmg kalo dorang tgh khusyuk layan tv camtu dorang x kacau adik dia.Tapi aku dlm toilet tu telinga kena peka lah dgn bunyi2an kat luor tu.Pas2 drpd diam jek tetiba dgr asif&wani gelak sakan..aku pon menjerit lah tanya wani naper...tp langsung 2org ni x jawab..duk ketawa lagi...aku ni cpt2 lah kluor..tanya wani kenapa..?pas2 wani panggil..ibu..marilah sini tgk adik ni...sambil duk gelak2 x henggat...cpt2 aku pi depan..rupanya si tecit ni br pandai duduk...abg&kakak lah yg sonok sakan...
ira ni cam memahami je jiwa ibu ni..baru je ibu bercakap2 dgn abah yg x sabar nk tunggu ira pandai duduk..sng leh letak dia dlm walker..tp letak baby dlm walker sentiasa sbnrnya x elok gak drpd aku baca buku2lah...takut nti dorang x confident nak jalan.mmg aku pon praktikkan semua ni kat anak2 aku.kira kekadang jelah pakai walker&baby pon rsnya bukan nyer suka sgt pun duk dlm walker kan...awal2 je x salah aku.tp aku nak ambik kesempatan nk letak dia dlm walker ni sng time aku nak masak..leh duk skali dgn aku kat dapor,bior dia main masak2.kalo x xleh tinggal.time aku duk dpn ni skali dgn ira...leh je bebas2 kan dia kat lantai....

ni iklan jap gambor misai charlie chaplin....hehe ni gambo aku ambik beberapa hr yg lepas kot masa ira main pensel kaler abg....hah ambik dah ada misai..





4 comments:

znurul said...

alalala...dah pandai duduk dah..comel je duduk tu.

ILA HAFIZ said...

eh rasa cam baru je ira ni lahir..dah pandai duduk????...

A.I said...

yeahhhh! ira dh pandai dodok..lor, abis muka kene conteng. ekekekeke

danishfamily said...

derah jer ira duduk...