Followers

Monday, February 21, 2011

~Alahai lupa lagik..~

huhu...hari ni ibu lupa lagi....pagi td berhajat dah dlm hati nk kasik wani makan esberitox sblm pi skul...dr jumaat lepas lagi...tertangguh2 lupa nya tu...sian anak ibu...
oo..lupa nak cerita yer takot ada yg tak kenal dgn esberitox ni...sbnrnya ni dia bagus lah utk org batuk&selsema...kira nya immune lah utk bdn kita....makan esberitox ni bila dah nampak tanda2 awal lah...terus mkn insyaAllah selsema batuk tak melarat....sbnrnya ni kakak ibu yg perkenal kan.saper lagi kalo bukan MAMA B hehe yg mmg arif tentang ubat2 ni..bleh jadi pharmacist dah....memula ibu rasa cam takot lah nak ambik banyak2...igt dia cam ubat....tp hari tu ternmpk dlm paper ader jugak tntg ni..pas2 ibu pon search internet...yg esberitox ni dari herba...jd elok lah utk budak2 ni kan kalo makan sentiasa...tp kita yg dewasa pon boleh tau...skrg kalo budak2 ni travel ibu dah kasik mkn ni awal2...coz kdg2 dorang ni kalo travel mesti lps2 travel tu selsema dtg...skrg alhamdulillah dah bleh prevent ...dorang pon suka makan ni coz dia rs pon cam masam2 sket...ira pon ibu dah start kasik tp half lah...
baru2 ni wani yg nampak cam nak selsema ..pg2 dia ckp sakit tekak je cam nak selsema dia ckp...tp itulah ibu ni duk kalut pagi2 asyik lupa je..

kalo kawan nk kenal inilah rupanya...nak tau lebih details boleh lah ke sini




nak dapat kan esberitox ni pon sng je tau..bleh pegi guardian je...kat farmasi2 pon ada...harga utk 1papan ni dlm RM16..kalo tak silaplah...sorry lah kalo salah hehe lebih kurang harga tulah...

No comments: