Followers

Tuesday, July 19, 2011

~Jatuh Merundum~

 AS SALAM
Monday blues ye hr ni....huhu...aish....ibu punya mood berblog ni kan..masyaAllah jatuh merundum tau...walau x ber update tp ada gak kawan sudi singgah sini....TQ so much...ibu mintak ampun coz jarang blogwalking...tp kadang pi jenguk gak umah kawan2...cuma x tinggal jejak...ibu rasakan mood ibu ni jatuh merundum adalah kerna ini kot

 washing machine umah ni rosak..dah hampir 2mgu..

 maka macam inilah gayer nya ibu dgn baju kotor...dalam 2mgu ni..penat woo basuh baju dgn tgn ...memula tgn sakit kena oven...tp gagahkan jugak lah membasuh..walaupon pedih duk kena air & sabun sentiasa...alhamdulillah ni yg melecur kena oven tu dah kering...2btg jari pulak luka terkena sepit rambut...huh careless tol ibu..sepit tu x habis2 nk mkn org tau...mana taknya sepit tu sbnrnya dah patah ada serpihan nya...maybe kena yg tu@pon besi dkt sepit tu...bukan br sekali kena dh byk kali..tp tetap sayang nk buang...coz sepit tulah yg paling thn lama stkt ni...haha..tp ni dh byk hr x pakai sepit tu coz dah serik huhu

Kasihanilah daku....duk dlm utan xder org nak dtg baiki washing machine kami....dorang tgu ada job byk sikit belah2 sini baru dorang dtg...rsnya dh tua menunggu ni..nk angkut pi bwk kedai,kami x pakai MPV...kete kocik x muat nk sumbat....

Zaman dulu2 xder washing machine ok jer...skrg xder washing machine leh buat hangin satu badan :(


3 comments:

Syahada Ahmad said...

alahai..siannya kak irma.
bila mikirkan helai2 jeans yang nk kena berus, mmg azab je kan.

kena catu pakai baju la kot buat masa ni. bukan x cukup baju, tp nk jimat kerahan tenaga menggonyoh tu.
sepasang utk 2 hari. ;-)

fazilzura said...

lor sian nye ler...

g le betuikan , x pun beli baru terus le beb

danishfamily said...

memahami ssgt2 kalu mesin basuh rosak ni..tok leh repair yer?