Followers

Monday, December 14, 2009

~TERPENGARUH~

Bila anak2 dah ramai...mesti kita akan perasan watak2 dorang ke,habit dorang ke mesti lain2 ragamkn.....bila kita satu kn smua ragam mereka mesti buat kita tertawa,senyum sorang diri&mesti terpikir..dah besar2 yer anak2 aku...hihi betul tak?? ni dari experience akulah...dan satu lagi budak2 ni senang terpengaruh dgn keadaan sekitarnya dlm kehidupan seharian dia kan...jadi parents yg diluar sana jg2 tingkah laku&perkataan lah yek..kerana ada pewaris yg sedang memerhati kamu...kahkahkah..

wani dlu kelakuan nya&ayat2 dia cam makcik2 yg buat kami x kering gusi...maybe sbb dia dlu tinggal dgn pengasuhnya yg kira dah berumur...itu kira zaman wani lh kan..

sekarang zaman asif lak bina ayat2 yg buat kami x kering gusi...tp asif ni maybe 24hrs ngadap kartun je...kalo ikut banyak ayat2 yg dia guna..tp xkan lah aku nak paste semua kan...hihi ni aku nak kongsikan ..kira antara contoh2 ayat yg asif selalu guna..

(jiran aku ni cina&ada anak tunggal dah besar tp pangai bebudak lg)
mlm tu entah apa2 budak tu main bising sampai umah kita org..
asif : abah,bunyi apa tu?
abah : ooo..tu org cina sebelah tengah main..
asif : bising lah....jom abah esok kita belasah dia...(huhu cam samseng dah hero aku ni)

(ni bila bunyi anjing cina sebelah ni gak memalam time nak tido)
asif : abah naper dog tu bising2..
abah : dog tu nak tido kot..tu dia bising2 dulu..
asif : esok abg nak bunuh dog tu...(huhu takut aku dengar)

(ni mmg sentiasa kluar dr mulut nya walaupun dlm keadaan senyum)
tengah duk gomol2 ira...ira geram dgn dia terus nganga nak ngap pipi dia...
asif ni mmg geli air liur adik nya...
ibu: padan muka...gomollah lagi...ira x sukalah tu
asif : (geram&dengan nafas turun naik turun naik tp muka senyum duk tenung ira) huh.....tak guna....!!.(huhu nada&suara betul2 cam pelakon alih suara citer otromen tu)

Gelagat2 anak2 aku nilah yg buat aku terhibur duk umah 24hrs...hehe leh jgk ilang boring&penat ibu sehari2 di umah...walaupun kekadang tension dgn kenakalan & kedegilan dorang....Tuhan maha adil kan...DIA kasik seimbang kan...nakal ada kelakar pon ada....haha


4 comments:

erynonelove said...

nanti bila turn ira besar plak tah camana plak gaya bahasanya kan..sabar menanti.

erynonelove said...

nanti bila turn ira besar plak tah camana plak gaya bahasanya kan..sabar menanti.

MUMMY ILA said...

hahahaha... sama la dgn izz. izz suka ajuk dialog ultraman. kalau nak gurau tumbuk2 dgn aku ..suka ckp "eyaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh! "
lepas tu drama komedi kat astro tu. "alamak".. izz apa2 selalu gak dgr dia ckp "alamakkk" hehe

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

keskeskes.. aku ingat aku aje yg berdepan ngan kes gitu..
anak aku pn terpengaruh gak ngan cite katun tv9. tp ok pe, aritu skali tersentap aku bler die tunjuk 'rainbow'.. die kate dora yg ajar.. :D