Followers

Wednesday, May 11, 2011

~Kerja Keras~

Semalam puasa ganti lagi....teringin beno nk mkn cendol coz mlm sblm tu ada duk ckp dgn budak2 ni pasal makan cendol...jd bile pose datang lah yer mengidam org yg xder isi dlm perot ni kan...ptg tu duk pikir2 nk buat tp ais xder...tujukan jgk kata2 ni kat cik somi...dia ckp apa susah..kat bengkel kan ada ais...maka laju lah ibu gerak ke dapor bikin ini..(klakar desperate sgt nk mkn xder snduk lubang,kita pakai periuk kukus..wakakaka)


tapi...bila dah siap semua..jam dah kul 5lebih..abah cakap x sempat gak nak pi ambik ais bengkel dah tutup..sbb apa x sempat?...kan td ckp ada guests coz ptg tu students dtg duk pasang air cond bilik ku..dh lama sgt aircond tu duk bertapa dlm kotak sejak pindah..ni br nk psng coz br rasa kepanasan nya skrg..hehe
tapikan...tapikan...pemasangan ini telah menguji ketoughan aku je tau...coz tgklah ni..

 dah tak nampak rupa bilik...
 tgk habuk debu2 semua ada..cam renovate umah lak

  semua lah harta dlm bilik ni pakai 'foundation' tau...dahlah pose nk kena ngemas overtime...uwwwaaaa..

ni adalah kerana rumah kami 3tingkat tau..abah sian lak dgn student nak2 dr segi keselamatan,jd drill dr dlm.maka ibu kena punch card dlm 6lebih tu utk keje vacum,mop,kesat,salin semualah mcm org br masuk umah baru...tp dkt2 kul 7terpaksa gak benti jap coz nk bukak pose lps solat smbg balik...aduh lotih mak koje sampai mlm..tp bhgn kat ruang tamu ni smbg pg td,habuk pon smpai luor coz org jalan hbs lekat ngata2 lantai luor ni.ambik ko..present hari ibu!,nak sejuk kan..kena korban tenaga dulu huahuahua maka planning nk pose hr ni pon cancel,tambah lak hr ni nk smbg  perjuangan lg huhu

*yg penting hari ni nak mkn cendol yg tertangguh smlm..huhu



2 comments:

~izan~ said...

ooo rumah irma 3 tingkat ek?

berhabuk teruk kan...teringat masa izan wat plaster siling lps dh pindah,mcm irma la kemas2 mcm nak rak.dah la bulan puasa..ha,sama cam irma..puasa gak hehe

znurul said...

sama la cendol kita..
eh ibu ni, nak bahagia kena sengsara dulu..hehe