Followers

Tuesday, May 17, 2011

~'Susu mamamamama'~


nilah iklan yg ira suka....ibu try jugak risik2 dia nak tak minum susu ni..mmg dia jawab tak nak...kebetulan baru2 ni kami pergi pasaraya..tuptup dpn tu ada lah dutch lady kasik test minum susu tu...maka ibu pujuk lah ira...kan dkt tong tu ada gambar nya kan...ira mmg kenal lah 'susu mamamama' dia ckp..ibu pon kasiklah dia minum....perhhh...habis lak dia minum....pastu mek cina tu suh minum yg rasa coklat lak...aik..ira dia elok je minum...alahai..bertuah nya anak ibu...cam riak2 dah ibu ni....dlm paler ibu lepas ni try kasik yg sejuk lah kot br dia nk minum sbb yg tester tu kan sejuk punya...
Kami pergi pasaraya dlm dkt2 maghrib dah rsnya...on the way balik umah dr pi bawak SIL jln2 Mersing..dlm kul 11lebih mlm tu ira 'uk 'uk....yg kuciwa nya...dia 'uk 'uk cair ler...ibu ni duk pikit 'adakah kerana susu mamamama ni?!'....sbb ira kalo susu segar dlm kotak,air cam vitagen ke nutrigen ke perot dia xleh terima..genti 'uk 'uk cair....nak kata sbb 'susu mamamama' ye jgk coz dia berak tu mmg slps 4jam dia minum dah...tp alhamdulillah 'uk 'uk cair dia x melarat..cuma skali tu jerk....maknanya ira x problem ke dgn susu ni...?saper ada experience cam ni boleh share2 ye....dah byk lah bazir beli susu ira ni....x sanggup dh tgk susu2 kena campak dlm dustbin...



 

4 comments:

Lyana@Mely said...

anak2 yana minum susu coklat gak..kadang2 dutch lady..kadang2 dumex...tapi rase nak tukar yg plain r..sbb yg coklat ni manis..anak2 jadi hyperaktif.pastu asik nak susu je sbb sedap..taknak makan nasi...

danishfamily said...

tu yang bgus ima..bg susu ibu jer..kalu susu tin ni..manis aaa

znurul said...

afiq alisya pun minum susu kotak MAMAMAMA...dorang suka choc tu la..tp mmg manis pun kan..tp so far terkawal lagi la..tak byk mana pun dorang minum

irma said...

su~mmg susu bdn je ni...igt masuk 2thn nk stop lah susu bdn..tp tulah susu tin smua dia xmo...duk usha2 lagilah ni...
nurul~oo..afiq pon minum...wani&asif pon suka tp kena sejuk hehe..ira nk minum tp slalu cirit lps minum susu segar..