Followers

Monday, June 20, 2011

~Dia nangis lagi....~

 Hari ni dah hari ke ke3 abah OS..malam pertama ira dah wat pasal kul 3pg baru tido....sampai x terbangun sahur ibu..kejut2 org tgh azan...huhu...pastu smlm dia wat hal lagi....memula ok je main2 nya...tetiba dlm kul 11 lebih dia nangis...duk main sorang2 leh nangis....ibu tanya lah kenapa..dia jawab dia sakit gigi...dia tunjuk lh dlm mulut dia....ibu pon tgk2 lah dlm mulut tu xder apa2 pon...tp dia punya menjerit mcm sakit sesangat tau...terus lah melarat itu tak kena ini x kena....xmo duk dlm bilik suh kuar...jd bawaklah duk kat ruang tamu bukak kartun tp still lagi nangis2...yg tak tahan nya dia nangis jerit2 tau sampai kakak terjaga...heran kakak naper adik camtu....entah lah kak ibu pon tak tau....

ibu ni tak tau kat mana sakitnya....maybe sakit betul gigi tu kot coz bdn dia pon cam suam2 kuku je...ibu pon bg lah mkn paracetamol...dia angguk tau masa ibu bg tau dia suh mkn ubat kalo nak baik...walaupon tgh nangis2 tu mmg dia nganga je mkn ubat...mmg sakit sgt kot..dlm kul 1pg maybe ubat dah jln..dia pon makin lama dh slow2 diam..x rasa sakit dah kot....pastu ibu ajak masuk tido...dia xmo..terpaksa lah ibu paksa dia tido gak..coz esok abg&kakak skolah..kan ada je yg cuti free...hari ni apalagi ira ni keje nya melekat je dgn ibu....bdn pon suam2....huhu mintak2 lah demam x melarat....abah xder ni deq...nantikan adik nangis...ibu nangis gak kan....hukhukhuk

3 comments:

fazilzura said...

alahai , cian nye ..
ko x bwk pi klinik ke?

irma said...

x bawak pon zura....ubat ada lg kat umah...payah lah nk gerak 4branak ni...

danishfamily said...

cepat2 baik yer ira