Followers

Friday, July 24, 2009

::HARI INI::

Hari ni dah masuk 4hari aku rasa cam sesak nafas..aku rasa angin kot gastrik aku datang coz hari isnin aku pose..esokkan tu aku start dah rasa cam lain macam je perot aku sampai sesak nafas.Hari ni rasa cam x tahan lah..x selesa nafas x lepas jer sampai sakit dada terus pi klinik..tp klinik biasa bukan klinik yg slalu aku pi check up peknen tu..mmg betullah gastrik aku + perot dah besar doc ckp..doc scan jugak lah coz memula doc takut air ketuban terlebih je tgk2 perot aku besar..haha tp Alhamdulillah semua ok..air ketuban x terlebih pon.Sesajer lah aku tya skali brp berat bb..doc ckp mmglah dia pon cam nak tau gak...hehe doc ckp dlm 3kg bb aku skrg.Masa tgh scan doc ckp paler bb aku dah engage.Aku pon cam terkejut sbb masa anak 2nd dlu lmbt engage kira pg sblm branak mlm tu paler bb still x engage.Ni awallah pulak.Lps scan doc rasa dgn tgn pulak paler bb aku...goyang punya goyang sampai pejam2 mata doc tu cam mak nujum lak duk tengah meramalkan sesuatu.Tertunggu2 aku + lak nk terkencing giler doc wat camtu.Pas2 doc ckp..x engage lagilah kira br je nk engage.Skrg paler bb duk kat muka pintu tulang punggung tp lom masuk.Lega aku lps doc goyang tu...haha nyilu giler tp tahan je dpn doc kan..Nanti aku tunggu next check up aku lak selasa ni..


dah dekat nak banak pon kena makan ubat lagi...


dpt free susu lagi..susu yg beli sendiri pon lom habis2 lagi..asyik dpt susu free je..dah berlambak2 dpt susu free..cam bleh jual balik smula...haha

huB aku balik keje td bawak balik untuk aku drpd wyeth...mmg hari tu wyeth ader kol aku..tya khabar..pas2 dpt tau aku peknen..jd dorang antar lah info2 peknen ni + susu + info tentang penyusuan ibu..org wyeth tu ckp kalo boleh nk suh aku breastfeeding anak aku kali ni lebih lama dr 2org sebelom ni...haha rasanya lama dah aku BF anak2 aku sampai 2thn lebih...agknya lps ni kena BF sampai 3,4thn kot...haha...


nilah dari wyeth...

7 comments:

erynonelove said...

dah x lama dah tu nak banak...sabor2..

ai said...

hihihi...doc tu menurun kot masa goyang2 pala baby kau. ngeh ngeh..

aku lak yg suspen tunggu kat banak. :P

saveme_zero said...

klu terok,g spital cpt2 irma. bahaya gak erkk,nak banak kena asma ni. moga ko & bb selamat yer

el said...

hahahaha...tu la aku punx larat nak mnm susu free ni..

KOALAJEPONG said...

wah2...bestnyer mu ma dpt susu free...aku dok pernah dpt pong dulu...mu register ke?

irma said...

koalajepong ~ aku pon dok igt na..tp dlu mmg aku penah masuk web dia soal jawab dgn doctor x saloh masa lps aku brnaok asif..lps pd tu mmg dia kol sokmo aku tya perkembangan ank2&ambik info tntg ank2 aku..hok kat klinik mmg dok soh ckp r sokmo dpt susu free..

danishfamily said...

arap2 ima n bby sihat lar...