Followers

Saturday, July 11, 2009

::I'm 35weeks::

Hari ni aku 35weeks 4days...ptg td aku pi check up mcm biasa.Kali ni aku pegi dgn huB je.Anak2 tinggal kat umah kebetulan Cek Cik dorang ada.Keluar pun x sorok2 lah coz asif tgh tido.Alhamdulillah check up hari ni semua nya ok..baby pon sihat.Yang kelakarnya tiap kali check up doc slalu terkezut tgk perot aku mmg membesar dgn jayanya..haha.Td timbang berat aku 64.2kg.Dulu masa peknen wani 64kg tu masa nk banak dah..hehe.Doc tgk perot aku pon doc ckp...x taulah besar mana perot aku nanti nk tgu due lagi 4mgu..hehe doc ni wat suspen pulak..huhu.Berat baby doc ckp dah 2.5kg kira baby dah cukup matang untuk dilahirkan,doc ckp contoh kalau hari ni bersalin mmg bb dah boleh survive..haha tapi cam sblm2 ni anak2 aku mmg suka duk dlm perot ibu dia ni..x nak kuar awal2..best duk dlm perot ibu lama2 sket kot hehe.Sekarang baby dah penuh perot x berapa jelas&faham sgt lah aku tgk doc tunjuk 'burger'..&pas2 doc tunjuk rambut baby..katanya lebat.Aku pun x lepas peluang tanya lagi dgn doc ada kemungkinan x aku ni overdue lagi cam si asif ni dulu..doc ckp kemungkinan ada jugak lah..bergantung pada baby lah.Semua ni dia cakap xleh nak jangka yang penting doc ckp suh aku peka dgn gerakan baby.Ai...aku pon tanya lagilah,contoh kalo aku overdue genti berat baby makin byk naik kan..?doc ckp mmglah bila dah ujung2 ni mmg berat baby naik banyak berbanding sblm 9bln tu...Doc siap tunjuk graf lagi yg ujung graf naik menegak ke ats banding awal2 graf naik cam biasa..kira ujung2 peknen ni berat bb naik berganda dari dulu..huhu aku mmg risau pada berat baby sebenar nya..hehe..Tapi aku mmg dah bersedia dari sekarang untuk bersalin asalkan baby aku sihat&aku selamat melahirkan..mintak2 semuanya di permudah kan INSYAALLAH...


6 comments:

ZiE said...

dah tak lama lagi tu kak ima.. semoga semuanya dipermudahkan ye. Amin

znurul said...

InsyaAllah semua ok..jaga makan..jaga rehat & yg penting jangan pikir mende2 yg tah hape2 ...

ai said...

Aku doakan yg terbaik utk kau...

irma said...

amin...insyaAllah...tq yer kekawan doa kan aku yg terbaik..

erynonelove said...

Mudah-mudahan semuanya selamat...kalau rasa sakit perut mlm meh la hntr wani asif kt umh..ketuk je pintu umah..hehe..

danishfamily said...

moga kita semua selamat lar hendak-Nya...