Followers

Wednesday, June 10, 2009

::AYAT-AYAT ASIF::

Si asif ni kan kekadang klakar gak dgr soklan2 dia...biasalah kan budak nak membesar...ni lah antara ayat2 dia yg sentiasa lekat kat bibir...x terjawab kita org...kadang terjawab dgn gelak ketawa jer...

ni soalan dia x sabor tunggu baby kluar&masa duk kiss baby kekonon....
asif : " bu,lambat baby nak kuar nyer "



suka ngadap perot ibu

ni soalan yg buat dia confused kot..
asif : " bu,biler baby nak kluar?,perut ibu besar dah ni..nanti pecah pongggg..meletop..ha canner?"
(ni campur pengaruh dgn buku cerita kakak dia kisah katak yg perot dia besar terus meletop)

gaya tunjuk perot ibu besar



"ponggggg...perot ibu meletop"


ni soalan nak tau bb wat aper...
asif : "bu...adik nak masuk kot pusat bu ni....nak tengok baby buat aper.."



x sempat snap gaya dia buat nk masuk dlm perot ibu

ni soalan yg kekadang buat kami gelak sampai x terjawab
asif : "bu,saper buat baby dalam perot ni? "...."saper mama&papa dia?"



selalunya masa dia kiss ni kena hati2..slalu dia akan sambil2 gigit pusat ibu..huhu

ni soalan asif untuk abah dia....pengaruh tv punya pasal...ni biler dia tgk iklan power root
asif : "abah,x nak jadi jutawan ker?"
abah dia mmg jawab x nak...tuptup...smlm abg pi giant teringin nk minum nescafe...abah dia pon terambik jugak ali cafe power root...sambil tunjuk kat asif "kawe pon nk jd jutawe jugok!!"...haha


kuat pengaruh anak...sampai abah terbeli

11 comments:

♥ Eda ♥ said...

hahaha..byk tul soklan dier...nanti bila baby kuar dier tanya lak..cemana baby kuar..ko jawap je la..doc bukak zip kat prot..kahhhhh..

amboi laki ko kak...interpreme prut kat blakang tuh...wakakaka

erynonelove said...

sama dgn erisya la..kalau iklan pwr root...slalu je duk ngajuk...saya nak jd jutawan jugok (dlm bhasa dia la)pastu dia gelak..kuat nguh pngruh iklan ni..

irma said...

haha....eda mmg si asif tu dah tanya dah...."baby nk kuar canner" aku jawab jer kot pusat...wakaka dia ckp x muat pusat kecik..haha lantaklah lps ni pandai2 lah dia pikir...
laki aku kat blkg tu dia lom tau aku publish gambor ni...wakaka harus dia marah...sorry ye bang...x disengajakan

nasz said...

hahaha, inshe pon suke iklan power root tu...

seronok tgk asif dah faham nak dpt adik. inshe ni mcm tak nak adik je. soklan dia biasa, "nak baby tak??" tu je... tp bila tanye kat dia, mesti dia kate tak nak! adoi...

MUMMY ILA said...

hahaha...kelako la. aku pun nak tunggu izz pandai ckp cam asif baru nak ngandung. hehe sure syok dia tanya soklan2 mencabar minda nak menjawab.

skrang xleh..izz byk ckp yg aku x paham. dstredfasawewae@!@#$D@!@##~@ << apa la dia ckp. aku ckp "mami x paham la dik"

dia ckp "mmm xpaham sudah!" << ayat aku selalu guna kat babah dia

FaizAmYAirieL said...

ehehe..banyaknye soklan asif..tp besh kan layan diorg ni..x sabar nak tunggu airiel becakap..ehehe

~~ciklinn~~ said...

hihihhhi pandaii lak dia bertanya itu ini yer....tapi bestkan layan budak2 ckp... nak2 leh mnegusik dier...

ai said...

keh keh...cute je soklan2 dia!

danishfamily said...

kelakar tengok gaya asif...sabar je lar layan soalan2 dia..hehehe

el said...

lawak lawak...anak banak serupa jerk..hehehe

julia jus said...

asif...cik ju nk beli power root pearl tapi cik adi nk super power choclate...wawaaaa cik ju pon terpengaruh sudah!!!!wakaakaa