Followers

Monday, June 01, 2009

:: MY SATURDAY ::

BENGKEL KEMAHIRAN KEIBUBAPAAN SIRI 1/2009

30hb baru2 ni....wani punya tadika iaitu anjuran Kemas adakan Bengkel Kemahiran Keibubapaan Siri 1/2009.Semua parents di jemputlah...Aku dgn hubby mmg nk join lah.Bengkel ni start pukul 1-3ptg...tp aku sampai lewat sket...tgk2 bengkel dah mula...jd aku ikut jer lah...sampai2 jer masa tu penceramah suruh baca mcm pantun gitulah yg dodoi2 bunyi nyer tu..hehe aku pon lupa.Pas2 dia wat 2group...aku berkumpulan dgn Kak Jani,Nor,Ina,Nasir&sorang lagi aku x kenal nama...hehe coz dia bukan staff ilp tp anak dia mmg tadika kat c2 lah.walaupon x kenal..kami tetap mesra alam 1kepala...wakaka... group kami lah yg paling bising.pas2 mentang dlm group kami ni ader 2org mak buyong.disebabkan x tau nk nama kan group aper...last2 nama group ni jadi Kumpulan 6+2(6org tu ahli kump +2 tu dlm perot kami 2org..huhu).modul ni kami kena senaraikan tahap perkembangan kanak2 0-12bulan.x sangka pulak dalam 2group ni group kami je yg buat semua betul...haha tak sangka pulak...kami juga di beri ceramah lah tentang penjagaan anak2 0-12bulan.banyak lah yg boleh dijadikan iktibar.Xtiviti yg kedua pulak kami diarah mendengar arahan dr penceramah untuk melukis sesuatu..haha...mcm2 jadinyer tau.sepatutnya aper yg diarahkan tu kami akan menghasilkan muka seekor gajah...tp xder pon yg jadik betol2 cam gajah..haha..pas2 kena nyanyi pulak lagu gajah dgn gelek2 skali.anak2 smua gelakkan coz selama ni dorang yg nyanyi di sekolah.sampai aku balik umah, wani ni gelak kan aku lagi..bertuah punya anak.
Last skali kami di suruh buat sandwich pulak kira dalam modul Menu Makanan Sihat...kena decor2..tp lom tau result saper yg menang coz penceramah tu akan umum kan nanti semasa penyampaian sijil..hehe group aku mentang2 dah menang masa xtiviti 1st...confident jer menang utk menu sihat ni...wakaka tp lom tau..
Yang syioknya...penceramah2 tu puji tau...sebelum ni mana2 bengkel dorang buat..inilah bengkel yg pertama ader para bapa melibatkan diri...sebelum ni mmg semua para ibu jer yg dtg..apa lagi kaum bapa...memuji diri sendiri yg dorang ni mmg prihatin...wakaka...
InsyaAllah nanti ada lagi bengkel siri yg seterusnya...coz ni baru siri 1...x silap penceramah tu bg tau semua skali ada 4siri...InsyaAllah kami join lagi



inilah peserta2 bengkel


khusyuk siapkan xtiviti 1st



pembentangan dari group kami



xtiviti ke2...nyanyi lagu gajah.kat tgn tulah hasil yg kami lukis.(tgk wani&adam gelakkan ibu2 dia nyanyi lagu dorang..huhu)


xtiviti last buat sandwich...tu tgh sibuk makan...wakaaka.yg mana roti reject terus masuk mulut...hehe


ni hasil dr group kami



haha...yg mana canteq...??!!



nilah kumpulan aku yg paling bising&sporting






9 comments:

Nur Syafawati said...

sonok gak gi bengkel mcm ni kan???dpt ramai kawan..pastu leh tukar2 pendapat..good2.semoga ko menjadi mama yg terhebat utk anak2 ko nanti kak..heheh

nasz said...

enjoy nye

Reena said...

wow...bestnya dapat join activities mcm tu....seronokkan...

znurul said...

eh..boleh sudah.tadi x kuo skrin ni..
wahh ada bengkel for parents ek...semakin maju sandakan ni..hahahhaha

fazilzura said...

besh nye dpt attand bengkel2 cmtuh.. sonok sgt.. sure mengerat kan lg family.. pehtu dpt kawn2 baru lg .. mmg beshhh

FaizAmYAirieL said...

bagos gakkan ade bengkel camni kat sekolah anak2..dapat suaikenal n aktiviti pon cam besh jerk...lawo sandwich kumpulan ko k ima..ehehe

eryn said...

iut..meriahnya..bagus..bagus tu..

MUMMY ILA said...

aku xmo komen pasal ni.

aku nak komen background blog ko kak.. sungguh cantik ngko!

nasib ko dah kawin..kalau x aku nak pinang ko. wakakakaka

Rafizah Nordin said...

irma,agaknye kemas mmg menyeluruh.kat sekolah baby pun ade bengkel ni. aktivitinye pun same.buat gajah tu sambil nyanyi, masukkan jari telunjuk kat bahagian hidung tu kan...kononnye jari telunjuk kite tulah belalai gajah tu.kami dibg pada 2 kumpulan dan kene buat carta perkembangan anak2.tp bab makanan sihat tu, kami buat nuget kentang,bukan sandwich.mase bengkel ni aku bawak kamera tp bateri kong pulak.tu yg x dpt nak tangkap gambo.sebelum2 tu pulak kami ade buat suku kate perkataan a,e,i,o,u sambung dgn huruf2 konsonen.lepas tu ade buat numbering 1-20.

emp, mmg besh!baby pun kemas jugak.