Followers

Wednesday, June 10, 2009

::HARI PENING::

Pagi semalam aku kena wat MGTT...tp aku x pi wat kat hospital...aku wat kat private klinik sbb takut kat hospital pengsan aku nak nunggu lama2 ramai sgt org.Tgh mlm sblm tu aku kena pose lah....appointment aku kol 9 tp dlm 9.30pg baru masuk bilik doc.aduyai perot dah berkriok2 dah lapor..doc check2 aku dlu...alhamdulillah smua ok berat aku pon maintain x naik langsung pulak bulan ni hehe takut kot kena minum air gula.baby pon ok mmg kepala dah bawah sgt dah doc ckp.yg kelakor nya masa nk scan doc sendiri terkejut..dia ckp aik...sekejap yer perot awak makin besar..hehe agknya last check up 21/5 dia tgk perot aku kecik lg kot tp berat baby still normal doc ckp xlebih graf lg.doc estimated dlm 1.8kg.pas ambik darah maka kenalah aku minum air gula.sib baik air gula doc ni best siap bergas lagi...haha lebih kurang cam air 7up rsnya.aku kena hbs kan 1 botol.pas2 lps 2jam kena ambik darah lg.sementara nk tgu 2jam tulah seksa nya..anak2 aku pon boring..paler aku dh ting tong dh..pening giler.memula duk rest dlm klinik tu jer sbb tkt kan aku kluar muntah pulak coz cuaca tgh panas.tp aku kluar jgklah boring nunggu dlm tu.laki aku ajak pusing2,1bandar sdkn kami pusing..pas2 siap bawak anak2 aku tgk laut tp aku duk dlm kete jer.dlm kul 12tghr aku jumpa doc balik ambik darah.lps kuor dr bilik doc,masuk toilet terus muntah.mmg terus ajak laki aku pi makan,lapor giler dah.Result aku lom tau lagi,kalo ada problem doc akan kol this thursday.kalo xder problem doc x kol lah...huhu debar2 gak aku nk nunggu.mintak2 lah xder apa2.sampai ptg aku pening angkara air gula..sampai tenet pon aku x der mood nak layan.


asif boring dah nunggu



wani nk snap aksi asif tp asif malu2(ibu dah mabuk giler tu kat sbelah)



nilah air gula nya..300ml tau berdesssssup kena habiskan



siap bergas lagi....sbb tulah aku senang je nk habiskan 1 botol ni..


9 comments:

znurul said...

harap2 seme ok test tu...

Rafizah Nordin said...

semoga semuanya berjalan lancar.hrp2 xdelah ape2 masalah eh...ensem la asif...dia dah sedia nak dapat adik ke?

irma said...

insyaAllah mintak2 semua ok...
mintak asif dah bersedia kak za ..insyaAllah..

MUMMY ILA said...

la bergas..sedap la tu. wakakaka

aku dulu minum secawan kelat manis bagai nak rak.. melenting otak aku.
wakakaka..nasib xde kencing manis.

irma said...

haha tulah ila...masa peknen 1st dlu kena minum pon camtu...manis kelat giler sampai awal2 akak muntah dah....yg ni sib baik best tahan gak dr muntah sampai 2jam

erynonelove said...

lain sikit la air dia kan..eryn dulu 1 gelas je xde la spmpai sebotol..patutla smpai pening2..cian kak ima.hehe..

Nur Syafawati said...

cian nye ko kak irma hasmy..smp kena minum air gula..huhuhuh...mesti bb ko sihat nanti..sbb kecik2 dah pandai mkn gula2..hehehehe...aku doakan ko sihat2 selalu

danishfamily said...

arap2 semua ok...

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

best plak air gula ni..knp lain dgn yang aku minum ek??
sbb aku buat check up kat hospital kerajaan ka???musykil2