Followers

Tuesday, February 09, 2010

~6 BULAN SUDAH~

Duk cerita ceriti pasal baby...&dgr org sana sini tunggu masa nk deliver...ibu terlupa lak hari ni anak dara ibu yg kecik ni genap 6bulan....alhamdulillah dah besar ye anak ibu..pejam celik...pejam celik...tgk2 dah besar..kelmarin dah pegi klinik utk check up ira tp balik semula coz ubat utk jarum bln ni lom sampai jd kena dtg balik another 2weeks...huhu ada gak cam ni kan..dah 2x ibu kena cam ni...maka x tau lah timbangan ira masuk 6bln ni....
Setakat ni perkembangan ira ialah makin berkembang badan nya...ngeh3...kira skrg ira dah boleh lah merangkak jauh2...duduk sendiri tp kekadang dari duduk dia susah dah nak tukar posisi merangkak balik..kah3...mana tak nya porch bag kat dpn tu tebal sgt...tp skrg ira tunjuk berani lak nak cuba bangun & gantung2 kat mana2...selalunya tempat dia nk bergantung tu tmpt yg bahaya..jd dah berapa kali dia eksyiden...tergolek jatuh...jd skrg kena pantau dia betul2 lah...takut gak kalo asyik jatuh je kan...
setakat ni ibu tgk perkembangan ira mmg sama je dorang ni 3bradik..nak2 bab berani...3org ni brani sgt mencuba sesuatu&aktif walaupun 3org ni kiranya badan debab2...nilah yg abah cakap....ikut abah lah tu coz time ibu peknen mmg abah sentiasa aktif bersukan..itu yg anak dia walaupon bambam tp tetap laju jek leh buat itu ini kalah budak yg ringan..ibu paham maksud abah tu...kowang paham??double meaning lah tu...maksud abah ada bagus nya lah tu abah nak bg tau yg ada kebaikan disebalik dia bersukan yg boleh dikatakan tiap2 malam tu...kononnya ibu xleh halang lah abah pegi time ibu peknen yer..yolah tu...kan!!!
x kisah lah memana lambat ke cepat,besar ke kecik...yg penting anak kita sihat sentiasa kan....insyaAllah...

alamak gambar yg snap hr ni xder dgn ibu lak...huhu..entry x bergambar lah yg ni..


1 comment:

znurul said...

selamat menjalani hidup yg lebih mencabar ira..hehehe..poyos je bunyi ayat cik nurul yerk..