Followers

Sunday, February 28, 2010


Hari ni tak tau nak kemana lepas breakfast....jd sesajer lah pusing2 di kedai perabut...
Sebelum masuk tu tgk banyak benor kete x cam sblm2 ni..ibu pon siap ckp dgn abah..mesti ada sale ni hehe...ropernya2 ada naga duk menari....
patot lah meriah rupernya hari chap goh meh...smlm pon bukan main bunyi mercun sana sini.








seronok lah budak ni....tapi...

video
seronok sangat si asif ni


video
rupa2nya si kakak nya ni takut dgn singa ni...aduyai..nangis sakan...huhu dari kecik sampai lah besar..penakut tol kalo spesies maskot2 ni...


video

mmg lama tol nk tgu habis singa ni....dah habis singa ni kita org pon ansur2 gerak nak balik...tuptup tgk ada satu lagi nak joget....entah haiwan apa namanya aku x tau..tp x tunggu dah lah...takut nantikan mengamok lagi si kakak ni...
on the way balik umah mmg byk tgk kedai2 yg buat joget2 ni...sampai masuk taman umah kita org pon ada lg dgr duk bunyi lagu singa joget2 tu...hehe

Saturday, February 27, 2010

~AKU REDHA....~

 

nilah 20 keping setem giant aku sedekah pada jiran aku....huhu aku redha jelah...mmg xder rezeki aku nk grab pan itu...uwwwaaaa....x jumpa2 kertas setem tu...huhu..
masa aku duk bersungut duk mencari2 mana kertas setem tu...wani sempat bebel ..."ibu ni..nak buat apa lagi setem tu...periuk kat dapur tu dah banyak dah" ...huhu bertuah betul anak dara ibu ni...masalah nyer yg ni kena bayar sikit je...bukannya mahal...iyer dok...dah byk 'derma' duit kat giant tu...kan bagus ada gak habuannya kan....tp apa nak buat....:(



cuba teka...siapakah itu...??


nilah budak nya..

Friday, February 26, 2010

~SALAM MAULIDUR RASUL~

Salam Maulidur Rasul dari kami sekeluarga

Thursday, February 25, 2010

~DAY 2 @ KK~

Tengoklah dah berkurun baru nk letak gambar bercuti2 on CNY br2 ni..
layan jelah ni 2nd day di KK

Pagi lepas breakfast kami pegi Pasar Filipin..sebenarnya nak gi kedai supplier material kristal2 yg ibu buat sendiri tu tp dorang beraya kan tutup lah...uncle tu cakap dia nak bukak pagi tu samapi tghr tp hampeh..malas lah nak kol2 tya..kaco org nak raya kan..

 

Ibu dgn Cik Su xder beli apa pon sgt...dah tempat yg mmg dah slalu pegi...layan mata jelah..pas2 dlm kul 11 cam tu terus ke Tanjung Aru...haha dlm tghr duk tepi pantai...haha dah x der tmpt nk pegi..pegilah lepak situ...sronok gak tgk budak2 ni riang ria...cam kanak2 ribena...haha 









~TRY&ERROR~

 

ira sekarang duk try&error memacam....org dah bebas skrg...ada jelah dia cuba ini cuba itu...
 Kekadang abg&kakak yg over excited tgk adik dia boleh buat itu ini...kadang sampai terkojot kawan tu dgr 2org tu gelak sakan sambil tepok tgn duk bersorak tgk adik dia cuba skill...haha


 
 ni try nak bangun sendiri gantung tepi kerusi tu...

 yey dah dpt bangun...tp biler org panggil dia terus dia lepas tgn....huhu sib baik ibu sempat sambut...tp jgn lah terpedaya yer....kadang2 je ira try gantung tepi2 ni..skrg memanjat benda yg rendah2 je yg kerap...

hah...kat atas tu muka baik je kan...tgk ni pulak....huh burookkkk!!





Tuesday, February 23, 2010

~NAK TOLONG NAMPAK!!~

 

  
Tengok dak tecit ni......nak tolong ibu carik kertas stamp giant tu ke deq!.....ada.. je keje nya skrg....abg asif slalu cakap..."IRA NI NAKAL LAH" ...haha poyo jek ayat asif cam dia tu tak nakal....adik ikut dia lah ni...kalo abg nyorok bawah meja PC ni....ira pon mesti ikut...&satu lagi ira ni sebok skrg nk guna skill manjat dia....kira boleh lah kalo rendah2 tu dia boleh angkat kaki dah panjat cam kaki meja PC ni..

ni versi ira bertudung.....haha sebok sgt dia duk tarik2 tudung ibu & kakak masa ibu tgh ajar abg&kakak baca iqra'...hah ambik nak pakai sgt....

 


Monday, February 22, 2010

~Oh...pulangkan.....~

 
tengok ats ni....setem yg duk kumpul2...ni yg giant punya lah...leh redeem &byr sket je duit utk beli pan ke...periok ke...aku igt nak rembat pan...tp kan.....huhu sedih2...
kertas yg tampal2 setem tu ilang entah kemana....puas sudah mencari...sakit kepala ni duk igt balik dekat mana letaknya.......uwwwaaaa....kadang ibu ni duk sorok2 takut budak2 ni main pas2 mula lah lupa sorok kat mana....huhu..smlm dah 1hr aku duk selongkar2 cari....tp x jumpa2....hari ni akan ku cari lagi.....puh..puh...mintak2 lah jumpa....pulangkan ingatan ku ini..pulangkan kertas giant ku itu....kena seru ni cam lagu misya omar...hehe


Saturday, February 20, 2010

~IRA DEMAM~

 Ira demam lak hari ni.....huhu..awal pagi badan dia panas...kasik mkn ubat...alhamdulillah ok...tp tghr bawak gak pi klinik....doc pon siap kasik ubat alergic paru2...coz takut paru2 ira sensitif sbb ibu dia ada history asthma..doc ckp maybe paru2 ira sensitif kot sbb br2 ni kami pi bercuti...kiranya 24hrs lah ber aircond..tu pasal kot dia batuk2...kalo ikut ira ni jarang kena camni....tp kalo travel genti dia akan kena cam ni...sbb hr tu masa balik kg pun dah penah kena sekali..ingat ..doc pon x kasik antibiotic,doc ckp ni mmg musim.jd jgn risaulah dgn demam nya...tp masa doc check mmg ira dah x panas....malam td je ira panas balik...terpaksa lah kasik dia mkn ubat demam...takut tgh mlm nti melarat panas nya...alhamdulillah lps makan ubat bdn dia dah x panas...

Friday, February 19, 2010

~CATAT REKOD~

Wah kelmarin satu hari aku tak ke udara tau...haha...sambungan utk story mori aku bercuti 4hr 3mlm tu nanti2 yer.....lom berkesempatan lagi nk upload gambar2...
Maklumlah baru balik bercuti...umah jadi laundry&satu lagi kali ni aku pegi bercuti balik2 umah jd cam klinik lak....huhu 3org anak2 ku x berapa sihat...selsema, batuk....kakak&abang ok lah dah reda...adik ira je ni yg baru kena....nilah 1st time ira kena selsema teruk camni...sblm ni selsema x pernah leleh2 cam gini...huhu cepat2 baik yer ira....next month we have 1 more trip...

Sementara aku x ke udara...cam biasa lah kerja2 ku dgn jarum...benang...beads... nilah salah satu hasil nya...hehe

 

 


nak tgk lagi jom click di sini


Sunday, February 14, 2010

~@KK -DAY 1-~



Dalam pukul 8pg kami bertolak...tp bukan kami 1family je...ber 2 family..hehe dgn family cik su ..Alhamdulillah perjalanan smooth jer cuaca pun elok...nak2 yg paling seronok lori xder pon..kalo tak mesti semput ikut belakang lori pnjat bukit..tp jalan jelah ada tmpt yg x elok...tgh baiki...


boleh lah nampak puncak gunung coz cuaca elok je hari ni

 
  
Alhamdulillah kami dah sampai KK...ni masa betul2 dah dpn hotel kami...tp kami pi lunch dlu kat restoran area dpn hotel tu..
nak check in ..tuptup dpt tau bilik tgh duk kemas2 lagi....dalam 2 jam gak nunggu...huhu letih nya nunggu...dah bazir masa kami kat c2...huhu


budak ni pon tau boring...sian dia..igt sampai leh cpt2 mandi&tido.. 

Biler dah dapat check in memasing kepenatan rehat2 dlm bilik dulu...
Malam nya baru misi serbu Double Prosperity Burger...mall kat bawah hotel ni jer...ala cni ni cam ala2 Midvalley sanalah ada hotel kat dlm tu jgk...




  
sebelah sana cik su&family..kami 2 family duk menjamu double pros burger dgn lahapnya...ngeh3..nak2 ibu coz kena mkn cpt2 x nak kasik pijar mulut tu,,,hehe



Saturday, February 13, 2010

~MISI SEMALAM DAN HARI INI~

 
Semalam pi klinik cek wani..dia kena batuk&selsema lagi...huhu tgk lah ubt2 nya...mak ai punya lah banyak...x pernah2 leh ubat byk camni skali pegi...mayB mlm tu doc ganti kot itu yg mcm2 ubat dia kasik...
 Semalam jugak mcm2 misi tau abah kena buat...cam agent OSO pulak..hehe masa on the way nak pi mkn ada kawan abah kol bg tau pintu bengkel dia x tutup...heran abah camner leh tak tutup..kami pon pi mkn dlu coz budak2 dh lapar..lps mkn abah leh lupa lak nak singgah ofis terus je balik umah..tp bkn balik umah terus lah..kami kena pegi umah cik ju jap kawan aku yg balik kenduri adik dia kawin..tuptup dia dpt cucu lagik...haha rabbit dia banak lagi.mintak tolong abah kluarkan bapak rabbit tu dr anak2 dia.tgh duk kejar2 bapak rabbit tu abah dpt kol dr bos besar lak bg tau paip kat bengkel x tutup.Barulah abah teringat yg lupa nak singgah ILP td...xleh lah nak sambung main kejar2 dgn bapak rabbit tu,nak2 dlm gelap lak tu..kurung dlm pagar umah je...coz abah pon nk cpt kena berkejar ke ILP lak...
 
Hari ni misi kemas umah lak...esok nak pi KK...
 
 
alih katil ira kat cni lak...baru kena angin kipas sikit

suka lah tu....dah luas tmpt dia leh gerak

 
nilah huruf 'D' asif cakap huhu dinding dah jd whiteboard asif uwwaaa..
petang lak ibu bikin puding coz nak habis kan susu cair yg dah bukak.nti pi bercuti genti susu ni xleh guna dah..itu yg langsung jd puding ni....hehe puding ni dah kena terjah dlu br igt nk snap..hehe

nilah budak nakal...dah lebam dkt tepi bulu kening tu...tp elok2 je x nangis.ibu pon x sedar masa dia kena tu lebam....dah bgn dr tidor br prasan....huhu